onsdag 14 januari 2009

Gaza-kriget. Nya reflexioner

SvD 

Krigsläget

DN

 Publicerad 2009-01-14 06:16

ÖGONVITTNEN UPPGAV ATT striderna i staden Gaza och andra delar i norr var mindre hårda än under föregående natt. Men israeliska specialförband, understödda av flygbombning, har avancerat hundratals meter i flera områden i Gaza stad.
Enligt BBC rör sig israeliska trupper under natten mot onsdagen i Gaza stads utkanter, där de möter Hamaskrigare i närstrider.

SvD Senast ändrad: 14 januari 2009, 12.57

Ögonvittnen uppgav att striderna i staden Gaza och andra delar i norr var mindre hårda än under föregående natt. Men israeliska specialförband, understödda av flygbombning, har avancerat hundratals meter i flera områden i Gaza stad.

När kommer fas tre i den israeliska krigsplanen, dvs inträngandet i Gaza? Är detta en förövning?
Kommer Israel att våga sätta igång fas 3?

Propagandakriget

Israel har nu fått skäll av UNRWA, Röda Korset, Amnesty, diverse andra människorättsorganisationer.

Höger-vänster dimension

Ett hårt slag mot Israel riktar de svenska socialdemokratiska kvinnorna, som anser att måttet är rågat och att därför en Davies Cup match i tennis med Israel ska ställas in. Löjligt eller patetiskt?

Det är få bloggare på vänsterkanten som är neutrala, de flesta är pro-Hamas.

Vad är lösningen på denna konflikt?

Jag tror att misstaget begicks ca 1948, när de kringliggande arabiska staterna gjorde vad de kunde för att permanenta problemen. Palestinska flyktingar skulle inte få medborgarskap i de länder de flytt till.
Men jag har inte sett någon komma med ens en ansats till lösning. Jag tror emellertid, att det är i den riktningen man ska söka en lösning.

Inga kommentarer: