tisdag 28 oktober 2008

Attack i Syrien

Artikel i DN
Artikelförfattaren bryr sig inte om att ge en länk till det amerikanska erkännandet, vilket jag tycker är dåligt.
Det enda jag hittar om erkännandet är Foxnews. Förmodligen inte den mest tillförlitliga källan.
Av artiklen från Foxnews framgår att
  • Några helikoptrar landade
  • Uppgifterna om dödade barn kan vara överdriven
Jag har nu 2008-10-28 02:20 Svensk standardtid hittat en artikel från New YorkTimes
Den är inte bättre än artiklen från Fox, amerikanskt pratig och refererar till "officiella talesmän"
Oavsett vad, måste man ställa sig frågan om hur USA ska kunna bekämpa terrorismen, som i detta fall är ett infiltrationsläckage från Syrien. En svensk lösning vore att skicka en bataljon socialsekreterare. Nå, det är kanske överdrivet med en bataljon. Men en insatsstyrka utan adekvat utrustning vore en typisk svensk lösning.

Så länge USA befinner sig i Irak, måste de skydda sina trupper. Då är attacker av denna typ ofrånkomliga.
Men varför drar sig då inte USA sig ur Irak? Det skulle bli fullständigt kaos om USA gjorde det.
Det skulle bli inbördeskrig i full skala, med Turkiet och Iran som deltagare. Och med oöverskådliga slutliga konsekvenser.

Jag anser i övrigt att USA inte skulle ha invaderat Irak,  och jag är inte säker på att Afganistan är ett vettigt operationsområde. Men jag är säker på att attacken den 11 september var en attack på hela Västvärlden. Och den kunde inte förbli obesvarad. Angriparna var saudier, kanske privatfinansierade av Bin Laden-Al Quaida. Dock ger invasionen av Irak ett bra och strategiskt  operationsområde. Afganistan som operationsområde tror jag inte på, det verkar ha varit betingat av hoppet om att få tag på Bin Laden. 

Försök att förstå att vi - hela Västvärlden - är angripna av... 
Nå, det är inte Islam. Men de som attackerade oss har viglat upp massorna i många islamiska länder, och det skapar en farlig situation för oss. Tänk på London och Madrid! Som det nu är, kan vi inte lita på alla islamiska invandrare. Merparten verkar dock vara lojala.

Det är krig. Och i krig dör människor. Det är beklagligt. Det är självklart dubbelt beklagligt när civilbefolkningen dör i stället för enbart soldater. Och värst är det när kvinnor och barn drabbas. Men så är det, framför allt i gerillakrig.

 






3 kommentarer:

Anonym sa...

....det är klart , det var ju inte vita barn som dog....

iLEZ sa...

"Det är krig. Och i krig dör människor. Det är beklagligt. Det är självklart dubbelt beklagligt när civilbefolkningen dör i stället för enbart soldater."

Ännu mer beklagligt är det när vi uppviglas av vår egen befolkning att känna misstänksamhet mot människor som borde vara våra vänner. Al Qaeda sponsrades av CIA! Jag citerar: "

"Al-Qaida,(sic) literally 'the database,' was originally the computer file of the thousands of mujahideen who were recruited and trained with help from the CIA to defeat the Russians," admits former British Foreign Secretary Robin Cook"

USAs ekonomi hänger helt på att de krigar; den amerikanska ekonomin räddades av att USA gick med i andra världskriget! Läs om krigsekonomi: http://en.wikipedia.org/wiki/War_economy

USA har brutit mot alla regler och lagar som finns med sitt krig mot terrorismen, som startade många år innan 9/11. Det här är helt obestritt och bekräftas gång på gång.


"Försök att förstå att vi - hela Västvärlden - är angripna av...
Nå, det är inte Islam. Men de som attackerade oss har viglat upp massorna i många islamiska länder, och det skapar en farlig situation för oss."

Och jag kan bara be dig att förstå att resten av världen är angripna av... Nå, det är inte George Bush själv, men de som attackerar dem har viglat upp massorna i många västländer och det skapar en farlig situation för alla som inte är vita och tror på västvärldens gud:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=845056&rss=1399

Lars Jönsson sa...

Tack för kommentarerna!

Bäste Anonym, förvisso har de allra flesta syrier vita barn. Eller tror du att syrier är mongoler eller svarta?

ilez kommentar är tankeväckande.
Det är ett problem med Al Queda. Men Robin Cook står alldeles ensam i sin tolkning av Al Queda som en databas, även om det kan ha funnits en databas som understödde kommunikation. Sannolikt betyder Al Queda fundamentet eller grunden till något. Det betyder knappast Basen eller Fortet, vilket man ibland ser. Att Al Queda har funnits tror jag, men om det finns i dag är jag inte säker på. Men det spelar mindre roll. Ingen förnekar att det finns militanta rörelser i de islamiska länderna, som hotar "korsfararna".

Du har rätt i att New Deal inte lyckades vända USA:s ekonomi, och att vändningen kom med det japanska anfallet på Pearl Harbor. Men att USA skulle vara beroende av att ständigt föra krig - som Romarriket - nej. Efter 11 november deklarerade USA en ny säkerhetsdoktrin, som gick ut på att ingen stat, som gav skydd åt terrorister, skulle kunna känna sig säkra mot repressalier.
Därmed kastades den traditionella folkrätten på sophögen. Och det var inte en dag förtidigt...