tisdag 6 oktober 2009

Tidaholm - fårslakt

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3610831.svd

Sällan har jag känt så starkt inför ett inlägg som nu, om Pizzeria Venezia i Tidaholm, vars ägare är Ibrahim Issa (Abraham Jesus)

Om det är sant att han föranstaltat slakt av ett får i sin källarlokal, så är det en skandal, som får mig att gå i taket.

”Men det är inte ett högprioriterat ärende och vi har inte pratat med ägarna än, säger Stefan Kringlund, tillförordnad undersökningsledare på polisen i Falköping”
Jag vill se hela polisstyrkan insatt i detta ärende. För här har vi sannolikt ett fall, där en ”Ibrahim Issa” ljuger som en häst travar. Avslöja honom!
…men frågan är om de här personerna är lämpliga att ha en restaurang, säger Svensson
Ibrahim säger själv– Vi gjorde inte något. Vi gör om, vi städar och om det är rent som det ska måste vi få fortsätta.

Nej, så gud förbarme mig! Sätt ett stopp nu! Börja med denne Ibrahim! Avslöja honom!

SvD

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3610831.svd

Levande får i pizzerians källare

Ett vittne såg i söndags fyra får ledas ned i källaren till pizzerian i Tidaholm.

Ett kan ha slaktats där. Nu har kommunen stängt pizzerian.

När polisen gjorde en husrannsakan cirka en och en halv timme efter tipset såg man tre levande bagglamm i källaren. Plus rester av det fjärde, förmodligen slaktade, lammet.

- Där stod tre halvårsgamla levande får mitt i en lokal för oförpackade livsmedel som grönsaker och annat, säger Britt Svensson, livsmedelsinspektör i Tidaholm, till Skaraborgs Allehanda.

Polisen har dokumenterat blod och slaktrester på bild och man har starka misstankar om att slakt förekommit i källaren. Men det förnekar en av ägarna i förhör.

- Ägaren säger att avsikten var att fåren skulle slaktas på ett annat ställe och att de hade letts ner i källaren eftersom han tyckte att det var synd om dem när de väntade i transporten. Men det spelar ingen roll, man får inte ha får i livsmedelslokaler på det här sättet, säger Britt Svensson till TV 4 Nyheterna Skaraborg.

De tre levande fåren har förts tillbaka till uppfödaren.

DN

http://www.dn.se/nyheter/sverige/pizzeria-far-kallare-1.968029

Levande får i pizzerians källare

Ett vittne såg i söndags fyra får ledas ned i källaren till pizzerian i Tidaholm. Ett kan ha slaktats där. Nu har kommunen stängt pizzerian.

När polisen gjorde en husrannsakan cirka en och en halv timme efter tipset såg man tre levande bagglamm i källaren. Plus rester av det fjärde, förmodligen slaktade, lammet.

- Där stod tre halvårsgamla levande får mitt i en lokal för oförpackade livsmedel som grönsaker och annat, säger Britt Svensson, livsmedelsinspektör i Tidaholm, till Skaraborgs Allehanda.

Polisen har dokumenterat blod och slaktrester på bild och man har starka misstankar om att slakt förekommit i källaren. Men det förnekar en av ägarna i förhör.

- Ägaren säger att avsikten var att fåren skulle slaktas på ett annat ställe och att de hade letts ner i källaren eftersom han tyckte att det var synd om dem när de väntade i transporten. Men det spelar ingen roll, man får inte ha får i livsmedelslokaler på det här sättet, säger Britt Svensson till TV 4 Nyheterna Skaraborg.

De tre levande fåren har förts tillbaka till uppfödaren.

AB

Får funna i pizzerias källare

Ett av dem hade slaktats – sannolikt på plats

Först såg polisen fårskit utanför pizzerian.

I källaren hittades sedan tre levande bagglamm och blodspår efter ett fjärde får.

– Det här är mycket allvarligt. Jag vet inte om jag kommer låta dem öppna upp pizzerian igen, säger livsmedelsinspektör Britt Svensson.

I söndags såg ett vittne hur fyra bagglamm leddes ner i källaren till den lokala pizzerian i Tidaholm.

En stund senare såg samma person hur pizzeriapersonalen kom ut med svarta plastsäckar som de bar till huset bredvid. Personen ringde då polisen som kom lite senare på eftermiddagen.

Blodspår på golvet

I källaren till pizzerian möttes polispatrullen av en minst sagt ovanlig scen. Tre får trampade omkring där nere i sin egen avföring, utan tillgång till mat och vatten. På golvet syntes blodspår efter det fjärde fåret som slaktats.

– I källaren förvarades även livsmedel som vitkål och lök. Troligtvis slaktades fåret och togs ur bredvid de andra fåren. Att slakta djur frigör massor med bakterier, bland annat när tarmarna tas ut, så det är verkligen inte bra ut livsmedelshanteringssynpunkt, säger livsmedelsinspektör Britt Svensson.

”Mycket allvarligt”

Hon tog på måndagen ett beslut att stänga pizzerian.

– Det här är mycket allvarligt. Jag kan i nuläget inte avgöra om de kommer att få öppna pizzerian igen. Det är klart att det går att städa och sanera utrymmet men frågan är om de här personerna är lämpliga att ha en restaurang, säger Svensson.

De tre levande fåren togs genast omhand av polisen och fördes tillbaka till uppfödaren som sålt djuren. Uppfödaren är gift med polischefen i Tidaholm.

– Det kommer från hennes gård, ja, men hon sålde dem i god tro och har inte med den här saken att göra, säger polischefen till Aftonbladet.

Ägarna nekar

Veterinärenheten ska undersöka fåren för att se om pizzeriaägarna även brutit mot djurskyddslagen.

Ägarna av pizzerian har själva sagt att de inte slaktade fåret i källaren – något polisen inte finner troligt eftersom blodspår och slaktrester hittades där.

– Ärendet är rubricerat som brott mot livsmedelslagen. Men det är inte ett högprioriterat ärende och vi har inte pratat med ägarna än, säger Stefan Kringlund, tillförordnad undersökningsledare på polisen i Falköping.

Polisen tror inte att något av köttet från det slaktade fåret hunnit serveras.

Tidaholm – Pizzerian, får i källaren

I dag stänger myndigheterna Pizzeria Venezia på Stallängsvägen i Tidaholm. Ett vittne såg vid 12-tiden i söndags hur fyra får leddes ned i källaren till en av pizzerian disponerad lagerlokal för livsmedel. Några timmar senare bars svarta plastsäckar upp.

http://www.sr.se/skaraborg/nyheter/artikel.asp?artikel=3148839

Den numera berömda Pizzerian

clip_image002

Pizzeria Venezia i Tidaholm har stängts, efter att tre levande får upptäckts i källaren.

Den numera bekante Abraham Jesus

clip_image004

Pizzabagaren Ibrahim Issa säger att han bara förvarade fåren där åt en kompis, och att han inte har slaktat något får i källaren.

48-årige pizzabagaren Ibrahim Issa har drivit sin pizzeria i tre år. Aldrig tidigare har det förekommit klagomål, säger han.

Ibrahim Issa uppger att han förvarade fåren i källaren åt en kompis.

– Bara ett par timmar. Inte något annat.

Han förnekar att slakt har skett i lokalen. Han visar runt i den lilla trånga källaren, som är full med frysar och annat.

– Kolla, inte kan man slakta något får här? Hur ska man göra? Det är trångt, säger han.

Pizzerian är stängd från och med idag. Ibrahim Issa säger att han är ledsen för det som hänt, men att han hoppas att miljönämnden kan ha överseende.

– Vi gjorde inte något. Vi gör om, vi städar och om det är rent som det ska måste vi få fortsätta.

4 kommentarer:

Karpstryparn sa...

Avskum som håller på med halalslakt ska bli halalslaktade själva, let the punishment fit the crime!
De ska utraderas från jordens yta, skrev själv nyss ett inlägg om det hela.
Inför dödsstraff för djurplågeri!

Lars Jönsson sa...

Jag har kollat din hemsida. Du verkar vara SD sympatisör. Jag är inte glad över din kommentar.
Vad jag upprördes över var var fräckheten i förnekandet av att slakt överhuvud förekommit i källar-lokalen. Nu verkar det som att Ibrahim erkänt att han begått slakt i en annan lokal. Detta är naturligtvis ren lögn Slakten begicks i källarlokalen.Det är fräckheten och lögnerna jag vill komma åt. Huruvda lannet halal-slaktades vet ingen. Och begreppet halal-slaktad är mångtydigt . Dock anser du, att de som ägnar sig åt halal-slakt(utan att ange om de först bedövat djuret) är avskum, och bör utraderas genom att själva bli halal-slaktade. Nej, det tycker inte jag.

Gustav Sjögren (Tidaholm) sa...

Lilla lilla Lasse. Du är en banan
Korvstroganoff åt folket.

Du är en banan

Snackar mycket skit gör du, gå och lägg dig

Lars jönsson sa...

Gustav Sjögren i Tidaholm
Ett begåvat inlägg efter tre månaders funderingar. Tänk vad Gustav kunde ha åstadkommit efter ytterligare tre månaders författarmöda!