tisdag 20 oktober 2009

Ekeby - Hash i lägenhet

http://hd.se/bjuv/2009/10/19/roekte-hasch-i-laegenhet/

Helsingborgs Dagblad har en artikel om polisrazzia i en lägenhet i Ekeby, för att söka hash(miss)brukare.

Så här skriver HD:

Publicerad 19 oktober 2009 kl. 15:05

Av Åsa Brodin

asa.brodin@hd.se

042-489 94 24
Källa http://hd.se/bjuv/2009/10/19/roekte-hasch-i-laegenhet/

EKEBY. Efter att ha fått in ett tips om att ungdomar brukar samlas i en lägenhet i Ekeby och röka hasch åkte patruller från Södersåsens (Söder-såsens? Ska nog vara Söderåsens) UNG (ungdoms- och narkotikagrupp) till den utpekade adressen. Där befann sig vid tillfället sju personer som samtliga medgav att de rökt hasch den senaste tiden. Flera av dem hade gjort det den aktuella kvällen i slutet av förra veckan.

Alla i lägenheten fick lämna urinprov och är nu misstänkta för ringa narkotikabrott, en av dem misstänks dessutom för överlåtelse av narkotika sedan han erkänt att det var han som hade köpt och tagit med hasch till lägenheten.

— Några av ungdomarna var bara 15 år, den äldste var 21. Vi kontaktar föräldrarna till dem som inte är myndiga. De kommer att kallas till förhör hos polisen tillsammans med sina barn när analyserna av urinproven är färdiga, säger Dag Byström som är chef för UNG-gruppen.

— Det är viktigt att det upptäcks tidigt eftersom det är en drog som kan vara starkt beroendeframkallande, säger Dag Byström.

Den som har frågor, information eller tips får gärna höra av sig till UNG-gruppen, som är verksam över Söderåsens fem kommuner men stationerad i Bjuv.

En lite bättre artikel finner vi här:

Cannabistillslag i Ekeby

Polisen gjorde tillslag i lägenhet

Publicerad: 19. oktober 2009 11:09

Av Diana Larsson

Källa: http://lokaltidningen.se/article/20091019/ARTIKLER/910199991

EKEBY. Efter ett tips till polisen gjordes en kontroll av en lägenhet i Ekeby under förra veckan.
– Det fanns sju ungdomar och flera erkände att de rökt cannabis under den senaste tiden och även samma kväll, berättar Magne Hvam, biträdande gruppchef i ungdoms- och narkotikagruppen i närpolisområde Söderåsen.
Tre personer var 15 år, två var 16 år, en var 18 år och en var 21 år.
Ungdomarna är misstänkta för ringa narkotikabrott och en av dem är misstänkt för att ha tillhandahållit narkotikan.
– De är inte kända i narkotikasammanhang sedan tidigare


Om tre till fyra veckor väntas provsvaren och därefter tas de under 18 år in till förhör hos polisen tillsammans med socialen och vårdnadshavarna.
– Vårt tillslag hoppas vi är en väckarklocka … säger Magne Hvam, som vädjar till föräldrar och allmänheten att de ska höra av sig med tips antingen via polisen på 114 14 eller via internet.

Vad är Lokaltidningen, och varför tycker jag att deras artikel är bättre än den i Helsingborgs Dagblad?

Lokaltidningen är ett dotterbolag till Politikens Lokalaviser A/S som i sin tur ägs av JP/Politikens Hus A/S och ... bildar tillsammans med dem Öresundsregionens största lokala mediehus. Numera finns vi även representerade på Jylland i Danmark och i Östergötland, Halland, Småland och Blekinge i Sverige.(Jag har en känsla av Skåne glömdes bort!) Politikens Lokalaviser ger ut 33 lokaltidningar med en samlad upplaga på drygt en miljon exemplar i Danmark och 37 tidningar i Sverige med en upplaga på 805 000. Lokaltidningen samarbetar också med ytterligare tre svenska tidningar.

Att det är ett dansktbaserat företag kan du ana här:

http://lokaltidningen.se/article/20091019/ARTIKLER/910199991: Vem skulle stava Artiklar som Artikler, utom ett danskt företag? Danskarna har ett drag av kulturimpeialism över sig…Jag ogillar, att ett danskt företag får inflytande över svenska tidningar.

Varför bättre?

  • Åldern hos ungdomarna är preciserad.
  • Det finns åtminstone en antydan om hur man kommer i kontakt med ungdoms- och narkotikagruppen i närpolisområde Söderåsen.

Att komma i kontakt med ungdoms- och narkotikagruppen i närpolisområde Söderåsen via Internet är svårt. Jag har inte lyckats. Kanske ska det bara vara möjligt via telefon – polisens vägar är outgrundliga!

En annan sak är, att en undersökningstid på fyra veckor är alldeles för lång tid!
Ytterligare en sak: Hur kommer det sig, att ungdomar kan lägga beslag på en lägenhet? Finns det inga föräldrar? Vem betalar lägenheten?

Uppdatering 2009-10-31
http://hd.se/bjuv/2009/10/31/misstaenkt-narkotikabrott-paa/

Misstänkt narkotikabrott på ungdomsfest

EKEBY. Klockan 02.31 natten mot lördagen (dvs 2009-10-31 kl 02:31) kom polisen på besök på en ungdomsfest i Ekeby. Där påträffades sex personer som misstänktes för ringa narkotikabrott och därmed fick följa med polisen för provtagning.
Det är alltid roligt att få besök, särskilt om man har en "ungdomsfest". Kan det ha varit samma ungdomar som var aktuella 2009-10-19, dvs överst i detta inlägg? Var det samma lägenhet? Artiklen i HD är inte signerad...

Inga kommentarer: