lördag 25 april 2009

Entreprenörer - avklädda

Artikel SvD http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2792025.svd
samt
GP http://wap.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=491035

Enligt artiklarna har en nattklubb och en festfixare blivit polisanmälda för brott mot arbetsmiljölagen. Det rör sig om 14-åriga flickor endast iförda trosor och små linnen, som användes som värdinnor på nattklubben Razzia i Göteborg. Det var nätportalen efterfesten.com som stod som festarrangör och tog dit flickorna. Nu är arrangörerna [såvitt jag förstår både nattklubben och festfixaren] anmälda för brott mot arbetsmiljölagen på grund av flickornas låga ålder. Festfixaren har även en koppling till Grabbarna Grus på Cypern, [det är betydligt varmare på Cypern]http://www.ggbs.se/kontakt.php
och menar att – Jag har inte anställt dem och visste inte att de var minderåriga. En kille sa att några tjejer ville vara värdinnor på festen klädda i våra kläder, vilket var helt okej för mig, säger festfixaren.

Kommentarer? Tja, arbetsmiljölagen verkar vara en vettig lag att tillgripa; kanske flickorna "arbetade" senare än kl 22 eller vad det kan vara. Men borde inte hälsovårdsmyndigheten blandas in? Flickorna hade en kanske väl tunn arbetsklädsel? Eller var det en sammanblandning av arbetsort?
Säkert kommer detta att debatteras!

Inga kommentarer: