måndag 20 april 2009

Åttaårig flicka - nersparkad

Artikel SDS http://sydsvenskan.se/lund/article427343/8-aring-nersparkad-vid-busskur.html

SDS berättar(lätt omstuvat):

En åttaårig flicka stod och väntade på bussen vid Linero centrum, i Lund då hon plötsligt blev nersparkad av en okänd man.

Mannen fortsatte att sparka på henne. Flickan fick lindriga skador.

Otroligt! Oprovocerad misshandel av en åttaårig flicka! Och även om mannen ansåg sig provocerad, slår och sparkar man inte på en så ung person, alla helst inte en flicka.

Är detta detta rekord? Känner du till något liknande?

Polisen söker nu vittnen till misshandeln.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Om ni visste hur många psykiskt sjuka det finns ute på gatorna. Det är ett under att inte fler människor blir skadade. Det kan vi tacka Göran och Mona för! /Lisa, Lund

Lars Jönsson sa...

Tack för din kommentar! Det finns säkert många psykiskt sjuka "ute på gatorna". Men började inte denna avfolkning av sinnessjukhusen långt innan Göran och Monas tid?

Anonym sa...

Det är helt absurt att en sådan människa får gå lös! Det är ju uppenbarligen så att han ska vara inlåst så att han inte kan skada andra! jag hoppas verkligen att den stackars flickan får all den hjälp och det stöd hon behöver så att hon inte går runt och är rädd.
Men faktum är att man måste ha dylika galningar i åtanke när man rör sig i dagens samhälle och bestämmer sina barns "frihetsgrad". Detta måste vi ändra på och det snabbt!!!
"Nedrustningen" av psykvården inleddes kraftfullt för många år sedan av Göran och Monas föregångare! Ändå har Mona & Co mage att "kräka" på allt regeringen gör, trots att Sverige bevisligen är på rätt väg med färre sjukskrivningar och förtidspensioneringar och inte minst satsningar på psykvården. Det är tyvärr dock så att det kommer att ta tid att bygga upp psykvården igen!
/Pierre, Lund

Lars Jönsson sa...

Tack, Anonym 2 Pierre för din kommentar. Det finns inga nyheter i SDS om händelsen.