söndag 8 mars 2009

Davis Cup - 400 palestinier stoppade DC

Artikel HD

Som gammal Lundastudent kan jag inte låta bli att travestera den traditionella spexavslutningen:

Ja, nu är matchen slut, och i full vigör
går vi att taga snapsen..

Nästan alla är nöjda. Utom jag, som inte begriper hur Sveriges Television kunde missa chansen att sända alla matcherna, och ersätta publikbilderna med bilder av demonstranter! Årets scoop!

Enligt Malmö Stads statistik bor i Malmö 389 personer, födda i "Palestina".  Källa, som Malmö Stad önskar att man uppger: Strategisk utveckling, Malmö stad
Korrekt källhänvisning är dock: http://www.malmo.se/download/18.2ec2683b119e185b0f0800038108/Nat+SDF+08+Red.xls

Palestinier-Malmö

Men 389 palestinier - det måste ju vara fler?

Ja, självklart är det fler. Malmö Stad verkar inte förstå statistik. Palestina finns inte... Utom i Malmö! Det heter Palestinska Självstyret.
Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Palestinska_självstyret#Politik

Och i svensk statistik är det inte vanligt att man uppger etnicitet - något som avses här.

En som vet hur många etniska palestinier det finns i Malmö är Kultur-Sören, alias Sören Sommelius, kulturredaktör i Helsingborgs Dagblad: "….Ilmar Reepalu bara var ute och röstfiskade bland de femtusen palestinier som bor i hans kommun"
Källa: http://hd.se/kultur/blogg/2009/03/07/demokratin-leder-med-2–1-efter-demonstrationen/
Vare sig om det är 400 eller 5000, så bådar det illa för framtida demonstrationer. De etniska minoriteterna kan ta sig rätten att starta kravaller för småsaker... och jag anser att Davis Cup-matchen mot Israel var en ren bagatell.

Vad skönt det skulle vara att ha ett jobb som kulturredaktör! Då kunde jag häva ur mig vadsomhelst, utan att ange källa.

 

 

 

 


Inga kommentarer: