måndag 1 augusti 2011

Breivik - norsk massmördare

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/terrorexpert-breiviks-syften-stoppas-av-hans-terrordad_6360812.svd

Breivik – den norske massmördaren

Kanske är det norska massmordet ett rekord, vad vet jag?

Det har i alla fall fått massmedia till att engagera sig. Dag ut och dag in kan vi läsa om alla tänkbara aspekter på Breivik. Några krönikörer tycker att han skulle avlivas, andra tävlar om att demonisera honom i svulstiga ordalag.

Tur att Breivik inte hade en hund – då hade vi fått se den intervjuad!

Den som vill läsa något vettigt om Breivik kan läsa i Wikipedia…

Breivik är sannolikt inte ”galen”, dvs sinnessjuk. Däremot har han troligen en personlighetsstörning. Det är viktigt att dissekera hans psyke, så att man får en klar bild av vad som hänt.

Föräldrarna bör undersökas. Modern gömmer sig, och fadern skäms. Jag har stött på ett liknande fall i Norge tidigare. Norge är mer konservativt än Sverige!

Det norska SSU hade deltagare – eller i varje fall gäster - som var tio samt 11 år gamla. Ledaren för socialdemokratiska ungdomsorganisationen AUF, 27-årige Eskil Pedersen, säger till VG:. – Vi trodde att det var ett maktövertagande där polis och försvar var inblandade. Jag vet att många på Utöya tänkte så. Många kom inte fram till polisen. Gärningsmannen bar uniform. Han sade att det skulle komma fler. Och vi visste redan att regeringshögkvarteret var sprängt. AUF-ledaren flydde med färja alldeles efter det att skottlossningen började. Han kördes sedan till en polisstation. Men han kände sig inte trygg där heller.

Ja,. vilken snedvriden verklighetsuppfattning!

Norska S var inte sena att dela ut sin partisymbol rosen till ca 150 000 deltagare i en stor manifestation. Inte seröst!

Över huvud taget har Breivik inte förstått hur vänstern ska besegras. Att som han, attackera dem fysiskt är kontraproduktivt.

Straffet för Breivik i år räknat kan jag inte uttala mig om. Men jag anser att han ska dissekeras tills man får klart för sig hur han blev som han blev. Något av en haveriutredning…

Inga kommentarer: